Pieniä suuria tekoja

Ep V: The Blue Plague

Geta Omegalla leirin uusille tulokkaille on iskenyt tauti ja kylä on karanteenissa. Suurin osa heistä on vuoteen omana, mukaanlukien leirin komentaja Morng. Heitä on auttanut parhaansa mukaan lääkintämiehemme Pardez Azeer. Meille ilmoitettiin että xenopatologian asiantuntija olisi matkalla auttamaan tutkimustiimin kanssa.

Arvelimme, että Vanha Lusikka saattaisi tietää jotain ja lähdimme tapaamaan häntä. Hän kertoi, että vanhat kasvit ovat heränneet raunioissa, joissa kävimme. Tämä saattaisi liittyä jotenkin tautiin. Vanha Lusikka lähti meille taas oppaaksi raunioille. Löysimme raunioilta ilmassa leijailevia sinisiä itiöitä, joita otimme näytteeksi mukaan.

Menimme raunioihin sisään ja lähdimme seuraamaan rihmastojen peitossa olevia käytäviä. Huomasinne, että siniset itiöt adaptoituvat elämään kaikenlaisissa ympäristöissä. Kuulimme syvemmällä myös eläinten murahtelua. Löysimme okaranka-rotuisen kissaolennon liejuisen pesän, jossa olento sukelteli. Etsimme kiertotietä ja laskeuduimme köynnösten valtaamaan kammioon. Poltimme tiemme lattiassa olevalle aukolle, josta sinisiä höttöjä nousi ylös.

Laskeuduimme aukkoon, jossa oli syvällä kammio. kammiossa oli iso palkomainen kasvi, sinisiä kukkia, pieniä juoksentelevia ötököitä ja useita uloskäyntejä. Ötököiden tuottama ultravioletti valo näytti aktivoivaan kasveja tuottamaan sinisiä itiöitä. Vaeltelimme ja etsimme ötököiden alkuperää. Löysimme kammion, jossa palkokasvi oli haljennut kolmeen osaan ja josta itiöt olivat lähteneet. Kuulimme siellä myös surullista laulua, jota Lusikkakin ylhäällä hyräili. Tunnelma oli hieman painostava, joten skannasimme dataa, keräsimme näytteitä, ja suuntasimme ulos. Puoleen väliin jätetty OB oli sillä välin hitsannut kissapedon kuoliaaksi.

Tulimme takaisin pinnalle, jossa Lusikka meitä odotteli. Hän johdattikin meidät takaisin kylään. Analysoimme dataa ja huomasimme sairastuneiden yskimän sinisen liman reagoivan uv-säteilyyn voimakkaasti. Sininen lima on edistyneempi muoto itiöistä, jossa on mukana jonkun toisen ei-paikallisen kasvin DNA:ta. Teimme ruumiinavauksen ja totesimme että keuhkoissa kasvoi rypälemäisiä kasveja, jotka muistuttivat Alderaanilla kasvavan tammen siemeniä. Laitoimme koneet tekemään analyysiä ja menimme nokosille.

OB herätti meidät, kun analyysi oli valmis. Vaikutti siltä, että kasvua hidastaisi happi, typpi, kuuma tai kylmä. Teimme lisää tutkimusta ja löysimme keinon korvata uudet ilkeät itiöt kehoista vanhoilla hyvillä itiöillä. Hoidimme kaikki sairastuneet tällä tavalla, ja suurin osa selvisi hengissä. Loppujen lopuksi kuolleita oli vain 15 sadasta sairastuneesta. Viisi päivää myöhemmin saimme paikalle geenitutkijan, joka alkoi tiimeineen tekemään jatkotutkimusta. Crako sai myös konvertoitua alliancen sähkölaitteet toimivaksi paikallisella kasviöljyllä. Saimme paljon kiitoksia toiminnastamme kriisin aikana.

Comments

MuadMouse Tepezu

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.