Pieniä suuria tekoja

Fog of War, part 2

Fog of War, part 2

Bothan-avaruuteen lähtiessämme ylikellotimme aluksemme moottorit ja lyhensimme näin matkustusajan viikkoon. Valitettavasti optimoinnissa ilmastointi todettiin turhaksi, joten aluksen lämpötilat nousivat pian sietämättömiksi.
Aluksen sisäinen pukukoodi kärsi. Puolivälissä matkaa huomasimme, että puolet jäähdytystehoista oli kanavoitu jääkaappiin. Pakotimme Cracon heittämään oluensa vaijerin päähän. Aluksen lämpötila laski neljännesasteen.

Paikalle päästyämme skannasimme aluetta ja havaitsimme paljon vanhoja hylkyjä. Erikoisesti signaalit eivät tuntuneet läpäisevän aluetta. Jahtaamamme aluksen ionijälki oli kuitenkin havaittavissa.
Nilkutimme asema Kurkkijalle. Meitä oli vastaanottamassa Taf’rea niminen Bothan.
Miehistö siistiytyy ja korjaukset aloitetaan.

Datan vertaaminen aseman kanssa paljasti, että aluksen ionijälki vastasi tietojamme verhon läpäisemisestä. Kuulimme myös naurettavan huhun siitä, että jedipilotit osaisivat lentää sumun läpi.
Saimme myös tietää, että alus on poikennut jyrkästi kurssiltaan 14 päivää sitten ja että Imperiumin partiot ovat tihentyneet Arkanis-sektorilla.

Lähdimme seuraamaan jälkeä sumun katvealueen läpi.
Mutta ensin hankimme tiedustelutietoa Imperiumin liikkeistä. Opimme mm. Imperiumin sotilasoperaatiosta Tatooinella, jossa jopa Darth Vader on ollut mukana. Tähtikyy-alus on havaittu operaation jälkeen poistuvan Tatooinelta ja sitä on jahdattu itsepintaisesti ISB:n toimesta.

Ennen pilveä kohtaamme Imperiumin partion ja joudumme lyhyeen tulitaisteluun, jonka aikana otamme osumaa, mutta saavutamme verhon ja pääsemme sen läpi. Mutta niin pääsevät hävittäjätkin.
Meille kävi nopeasti ilmi, että Imperiumi lähetti peräämme eliittilentäjänsä. TIE-hävittäjien karkoittaminen osoittautui mahdottomaksi.
Lopulta parvi hajoaa omasta aloitteestaan.
ja loppumatka sujuu yllättävän tasaisesti.

Pilven ulkopuolella löydämme Tähtikyyn hätäsignaalin, mutta myös kaukaisen joukon hävittäjiä. Kyy on laittanut kaiken virtansa tykkeihin.
Hävittäjät ovat Huttipiraattien haaskoja. Naamioidumme rojuksi ja lähestymme.
Delanan tiedottaa meille, että heillä on tarpeeksi virtaa vain yhden järjestelmän ylläpitoon, ja haaskat hyökkäävät heti, jos aseet kytketään pois.
Haaskat ovat vallastasyöksyneen Gorga Huttin, alaisia.
White hämää Gorgaa, minkä aikana Atenzio hakee haavoittuneet sekä karboniitissa olevan jedin.
Sen jälkeen yritämme hiipiä pilven oskillaatioalueen kautta piraattien ohi, mutta päädymme lentämään pilven läpi.
Kilpemme räsähtävät rikki ja aiheuttavat hallusinaatioita sekä erinäisiä kvanttitiloja miehistössä.
Alus hajoaa käsissämme, mutta korjaamme sitä kaikin voimin.

Pilven loppupuolella yksi TIE-hävittäjä palaa katveeseemme. Craco kuitenkin saa laskettua kurssin Bothan-aseman luokse. Onnistumme kaappaamaan sinnikkään hävittäjän vetosäteellä vangitsemaan pilotin (vänrikki Skywalker). Ehkä hän suostuu loikkaaman ja tarjoamaan ilmiömäiset taitonsa Kapinaliitolle.

Imperiumin joukot ovat lisääntyneet poissaolomme aikana ja meidät huomataan. Täpärästi onnistumme kuitenkin suorittamaan hypyn.

Comments

MuadMouse Taleksi

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.