Pieniä suuria tekoja

Episodi XV
Rantaloma

Kapinaliitto varautuu sotaan kauppaplaneetta Mandalla.

Keisarikunnan saartorinki kauppaplaneetta Mandan ympärillä kiristyy, ja tämä on saanut paikallisen vastarintaliikkeen nostamaan päätään torien ja kauppakatujen uumenista.

Pieni kapinallissolu on lähetetty Kuohukeitaan hotellikylpylään pohjustamaan niin suhteita paikallisiin kuin sotilasoperaatioita planeetan pinnalla. Samalla piraattikapteeni Trendan toimet uhkaavat sytyttää täysimittaisen sodan hetkenä minä hyvänsä…

View
Episodi XIV
Vasaran alla

Yavinin helmi ajelehtii avaruudessa. Keisarikunnan korvetti lähestyy alusta valtausvektorilla.

Rampautuneen kapinallisaluksen sisällä, viimeisillä voimillaan sätkivien järjestelmien keskellä, pieni ryhmä vastarintataistelijoita ja pahamaineinen sotarikollinen tohtori N’Geele tokenevat karuun tilanteeseensa…

View
Episodi XIII

Yavinin helmeä metsästetään. Viimeisillä voimillaan alus piiloutui Abor-planeetan renkaan kiveen ja jäähän Imperiumin sota-alukset kintereillään.

Laivaston Erikoistoimintaryhmä Chimera luotaa kuumeisesti säteilyn kyllästämää avaruusromua kun Yavinin helmen miehistö taistelee aikaa vastaan korjatakseen hyperajonsa…

View
Manda kiehuu

Yhä enemmän Imperiumin taistelualuksia hyökyy itsenäisen kauppaplaneetta Mandan läheisyyteen avaruusreittien turvaamisen nimissä. Etsintäoperaatiot ovat muuttumassa saarroksi.

Monet sivulliset ovat jumissa vetisellä planeetalla. Eräs näistä on koodinimi “Rusakko”, henkilö jota Kapinaliitto pitää arvokkaana – niin arvokkaana että lähettävät seudulle sattuneen kapinallissolun häntä noutamaan…

View
White Extraction
Ote Atenzion loppuraportista

… kohtasimme droidit ensimmäistä kertaa syvällä hampaan uumenissa. Huolimattomuutemme oli paljastanut olemassa olomme paikallisille.

Pystyimme kuitenkin seuraamaan droideja komentokeskukseen, jossa 1 000 yksikköä odotti aktivoimista. Siellä oli myös droidien hallitsija, jediritari Trellis.
Miss White astui esiin ja esittäytyi tällöin vielä tuntemattomalle ritarille. Hän toimi vastoin käskyäni, mutta päätös osoittautui oikeaksi. Ritari vaikutti psykologisesti järkkyneeltä, mutta hän ei ollut vielä vihamielinen. Tilanteessa parhaalta vaihtoehdolta vaikutti yrittää värvätä hänet. Hän paljasti, että Herra White tiesi liikaa, minkä vuoksi Trellis piti tätä vangittuna.
Juuri kun olimme löytämässä yhteistä maata, Piraattikuningatar Trenda astui varjoista ja ilmoitti paikan olevan saarrettu. Hän halusi saada Tellisin salaisuuden käsiinsä, oletettavasti voidakseen myydä sen eteenpäin.

Tilanteen pakottamana taistelimme suojellaksemme Tellistä, mutta olimme alakynnessä. Kun Trellis haavoittui, annoin perääntymiskäskyn samalla, kun droidimme Iggy sammutti kaikki huoneen valot.
Pakenimme pimeän turvin, mutta emme onnistuneet pelastamaan Trellistä, joka kuoli salaisuutensa kanssa.
Lähetin siviilimme hakemaan alusta, kun minä ja Miss White paikansimme Herra Whiten. Olimme liian hitaita ja Trenda kerkesi tämän luokse ensin. Haavoittuneina ja aliaseistettuina jouduimme perääntymään, kun vielä pystyimme.

Johtopäätökset: Herra White hylkäsi tehtävänsä jahdatakseen aarretta, joka olisi ollut korvaamaton Kapinaliitolle. Hän aliarvioi vastustuksen ja jäi vangiksi. Nykyhetkellä hän on piraatti Trendan hallussa. Trenda on oikukas, mutta tunnetusti vihaa Imperiumia. Uskon, että Kapinaliitto voi neuvotella hänen kanssaan panttivankien luovuttamisesta, mikäli olemme varautuneet maksamaan piraatin pyytämän hinnan.

Syvästi katuen joudun ilmoittamaan, että tehtävä epäonnistui. Paikansimme Herra Whiten, mutta emme onnistuneet pelastamaan häntä. Jos hän on elossa, mahdollinen pelastus on suoritettava diplomatiasolun toimesta.
Nopeasti kehittyvän tilanteen takia aliarvioimme vastustuksen oveluuden sekä resurssit. En onnistunut hyödyntämään solumme vahvuuksia tehokkaasti.
Solumme siviilit, droidi Iggy sekä tutkija Tintchinlan suoriutuivat taistelutilanteissa erinomaisesti ja heidät voi lähettää jatkossakin kuumille alueille.
Miss Whiten erikoiskoulutus osoittautui tärkeäksi valttikortiksi. Pelkään kuitenkin, että edesmenneen Agwendan opit ovat tehneet hänestä liian itsenäisen solutoimintaan.
Kaikki solun jäsenet ovat selvinneet tulikasteestaan ja raportoin jatkossakin kehitystämme.

Solumme on taas toimintakunnossa lyhyen palautumisajan jälkeen.

Allekirjoittanut
Majuri Cia’tenzi’onerw

View
Episodi X
Sotien Rauniot

Jälki lämpenee Kloonisotien raunioiden siimeksessä. Kapinallissolu on jäljittänyt agentti Whitea Dirraden aavikoituneelle planeetalle.

Yavinin helmi luovii tuoreiden asteroidien välissä kun aluksen sensorit havaitsevat partioivia tähtihävittäjiä määränpäätään huntuavien kuunpirstaleiden yllä.

Vieraat aktiiviskannerisignaalit halkovat avaruutta kapinallisaluksen edessä juuri kun tämän keula alkaa pilkistää vanhojen sotien jäänteistä…

Kapteeni Iggyn raportti muistiinpanot:

Dirraden planeetta ja sen välitön avaruus läheisyys on toiminut suuren sodan näyttämönä mitä pidin hyvänä asiana meidän kannaltamme: romun seassa planeetalle olisi helppo livahtaa. Saapuessamme kyseisen planeetan kiertoradalle luovien avaruusromun seassa en arvannut että joutuisimme ampumaan tiemme planeetalle.
Välittömästi aluelle saapumisemme jälkeen jouduimme taistelemaan paikallisia piraatteja vastaan ja saimme ensimmäisen taistelu kokemuksemme ryhmässä ja pakko myöntää olen ylpeä siitä miten jokainen aluksella toimi ja pieni epäillys neiti Tinthiscuksen hyödyllisyydestä aluksen joutuessa taistelu kontaktiin katosi tämän tapauksen johdosta neidin pitäessä aluksen kunnossa kun muut ryhmämme jäsenet keskittyivät taisteluun piraatteja vastaan.
Kaksi vihollis hävittäjää kohtasi loppunsa Komentaja Atenzion tulituksessa ja vaikka piraattien määrä lähi avaruudessa alkoi nousta pääsimme kuitenkin livahtamaan planeetalle.
Planeetalla löysimme erinnäisiä raunioita ja paikallistaessamme etsimäämme henkilöä (nimi peitetty turvallisuus syistä) kohtasimme piraatti kapteeni Trendan ja hänen miehistönsä joilla oli aikaisempi kontakti etsimäämme henkilöön. Nyt olemme jatkamassa henkilön etsintää eräistä raunioista joista raportoin kun ehdimme pysähtyä “hengähtämään”

View
Uusi alku
Ote Atenzion muistelmista

Sotatoverini Mr White on ollut suorittamassa salaista tehtävää. Meidät lähetettiin etsimään häntä, kun hän oli ohittanut useamman tarkastusikkunan.
Saavuimme planeetalle uudella aluksellamme Yavinin Helmellä. Vihdoin kentällä.
Uudessa solussa on lisäkseni kolme jäsentä: akateemikko Tinthiscus, droidi Iggy sekä tietenkin Pikku Whi- siis Miss White, vanhan toverini tytär.

Kohtasimme kiertoradalla hälyttävän suuren joukon Imperiumin aluksia, mutta onneksi peitetarinamme oli vedenpitävä. Myöhemmin kuulimme, että alukset ovat virallisesti paikalla kitkemässä riesaisaa piraattitoimintaa.

Planeetan pinnalla hankimme välittömästi tukikohdan ja tutustuimme paikalliseen maastoon. Meille kävi heti selväksi, ettei merellinen planeetta muistuttanut Whiten näkyä isänsä olinpaikasta, jota hän kuvasi aavikoita täynnä olevaksi raunioksi.

Illalla teimme tiedustelua Ruosteinen Ruori -kapakassa, sillä arvelin sitä todennäköisimmäksi Whiten piilopaikaksi. Opimme paikallisesta piraattikapteenista, Trendasta, jonka White on ehkä merkinnyt kapinaliitolle hyödylliseksi.

Seuraavana päivänä tapasimme Mr Whiten kontaktin, joka myönsi tavanneensa Whiten ennen tämän katoamista. Raportin mukaan White oli puhunut jotain “holocronista” ennen katoamistaan ja kontakti epäili, että tämä on hylännyt tehtävänsä seuratakseen johtolankaa.
Tähtikartoista tarkistimme, että lähiavaruudessa on useita lupaavia planeettoja, joilta MR White on voinut lähteä etsimään helyään.
Valitettavasti planeetat kuhisevat piraatteja sekä salakuljettajia.

View
Tapahtui viime kerralla...
Tiivistelmä Viimeisen Jedin Taistelusta

Ote Atenzion muistelmista

Paettuamme Imperiumilta saimme hätäiset käskyt toimittaa karboniittiin jäädytetty jedi Kapinaliiton turvasatamaan planeetalle, jonka nimeä ei turvallisuussyistä voi mainita. Sattuman kaupalla tämä planeetta oli sama, jossa Herra Whiten tytär piileskeli.
Planeetalla jedi sulatettiin. Paikallaolijoiden vaivoin piilotelluksi pettymykseksi säilöstä ei paljastunutkaan karismaattinen ja viisas munkki, täydellinen propagandasodan ase, vaan viimeisiään vetelevä, kyyninen soturivanhus Aqvenda.
Kuulustelussa ritari paljasti lähes yhtä alhaisen näkemyksen Jedi temppelistä kuin Imperiumilla. Jedimme oli ikäloppu tappaja, mutta parempaakaan meillä ei ollut.

Samalla kun Aqvenda toipui sulatuksesta ja White selvitti, voisiko tämä opettaa tytärtään, saimme uuden tehtävän: Kapinaliitto epäili, että asemalla on myyrä ja meidän tehtävämme olisi löytää hänet ennen kuin tieto jedistä vuotaa ja Imperiumin iskujoukot olisivat kimpussamme. Työ oli riipivää, sillä valtavalla asemalla lähes kuka tahansa olisi voinut olla vuodon takana. Mutta emme voineet kuin etsiä ja tehostaa työtämme, kun uutiset raportoivat Yavinin kuun tuhosta…
Yritimme parhaamme, mutta valitettavasti pääsimme myyrän jäljille liian myöhään.
Imperiumi oli saapunut. Voimalla.

Kapinaliiton valmistautuessa pikaiseen evakuointiin ja epätoivoiseen taisteluun, meidät käskettiin toimittamaan jediritari sekä hänen uusi suojattinsa turvaan. Kiireessä mukaamme tarttuivat myös pitkäikäiset vankimme, Thridd ja Skywalker.

Juuri kun luulimme ohittaneemme pahimmat taistelut, tunsimme kaikki pahan enteen – synkkä TIE-luokan hävittäjä oli kannoillamme. Olimme joutuneet Darth Vaderin huomion kohteeksi.
Oli turha yrittääkään taistella häntä vastaan, mutta yritimme parhaamme toimia hidasteina. Lopulta epätoivoinen riski toimi: iskimme hyperajoa, pidimme lujasti kiinni mistä pystyimme ja rukoilimme.
Temppu onnistui ja saimme kerralla karistettua Darth Vaderin ja varastettua hänen aluksensa. Imperiumin alukset pakotettiin suojaamaan soturiaan, minkä ansiosta Kapinaliitto ansaitsi erittäin täpärän ja kalliin torjuntavoiton.
Mutta selvisimme. Ja Kapinaliiton strateginen valttikortti selvisi.

Nimeämättömällä asemalla itse Leia Organa jakoi mitalimme. Osansa kunniasta saivat myös vankimme, jotka pakon edessä olivat auttaneet pakoamme ja siten tuominneet itsensä Imperiumin edessä.

View
Fog of War, part 2

Fog of War, part 2

Bothan-avaruuteen lähtiessämme ylikellotimme aluksemme moottorit ja lyhensimme näin matkustusajan viikkoon. Valitettavasti optimoinnissa ilmastointi todettiin turhaksi, joten aluksen lämpötilat nousivat pian sietämättömiksi.
Aluksen sisäinen pukukoodi kärsi. Puolivälissä matkaa huomasimme, että puolet jäähdytystehoista oli kanavoitu jääkaappiin. Pakotimme Cracon heittämään oluensa vaijerin päähän. Aluksen lämpötila laski neljännesasteen.

Paikalle päästyämme skannasimme aluetta ja havaitsimme paljon vanhoja hylkyjä. Erikoisesti signaalit eivät tuntuneet läpäisevän aluetta. Jahtaamamme aluksen ionijälki oli kuitenkin havaittavissa.
Nilkutimme asema Kurkkijalle. Meitä oli vastaanottamassa Taf’rea niminen Bothan.
Miehistö siistiytyy ja korjaukset aloitetaan.

Datan vertaaminen aseman kanssa paljasti, että aluksen ionijälki vastasi tietojamme verhon läpäisemisestä. Kuulimme myös naurettavan huhun siitä, että jedipilotit osaisivat lentää sumun läpi.
Saimme myös tietää, että alus on poikennut jyrkästi kurssiltaan 14 päivää sitten ja että Imperiumin partiot ovat tihentyneet Arkanis-sektorilla.

Lähdimme seuraamaan jälkeä sumun katvealueen läpi.
Mutta ensin hankimme tiedustelutietoa Imperiumin liikkeistä. Opimme mm. Imperiumin sotilasoperaatiosta Tatooinella, jossa jopa Darth Vader on ollut mukana. Tähtikyy-alus on havaittu operaation jälkeen poistuvan Tatooinelta ja sitä on jahdattu itsepintaisesti ISB:n toimesta.

Ennen pilveä kohtaamme Imperiumin partion ja joudumme lyhyeen tulitaisteluun, jonka aikana otamme osumaa, mutta saavutamme verhon ja pääsemme sen läpi. Mutta niin pääsevät hävittäjätkin.
Meille kävi nopeasti ilmi, että Imperiumi lähetti peräämme eliittilentäjänsä. TIE-hävittäjien karkoittaminen osoittautui mahdottomaksi.
Lopulta parvi hajoaa omasta aloitteestaan.
ja loppumatka sujuu yllättävän tasaisesti.

Pilven ulkopuolella löydämme Tähtikyyn hätäsignaalin, mutta myös kaukaisen joukon hävittäjiä. Kyy on laittanut kaiken virtansa tykkeihin.
Hävittäjät ovat Huttipiraattien haaskoja. Naamioidumme rojuksi ja lähestymme.
Delanan tiedottaa meille, että heillä on tarpeeksi virtaa vain yhden järjestelmän ylläpitoon, ja haaskat hyökkäävät heti, jos aseet kytketään pois.
Haaskat ovat vallastasyöksyneen Gorga Huttin, alaisia.
White hämää Gorgaa, minkä aikana Atenzio hakee haavoittuneet sekä karboniitissa olevan jedin.
Sen jälkeen yritämme hiipiä pilven oskillaatioalueen kautta piraattien ohi, mutta päädymme lentämään pilven läpi.
Kilpemme räsähtävät rikki ja aiheuttavat hallusinaatioita sekä erinäisiä kvanttitiloja miehistössä.
Alus hajoaa käsissämme, mutta korjaamme sitä kaikin voimin.

Pilven loppupuolella yksi TIE-hävittäjä palaa katveeseemme. Craco kuitenkin saa laskettua kurssin Bothan-aseman luokse. Onnistumme kaappaamaan sinnikkään hävittäjän vetosäteellä vangitsemaan pilotin (vänrikki Skywalker). Ehkä hän suostuu loikkaaman ja tarjoamaan ilmiömäiset taitonsa Kapinaliitolle.

Imperiumin joukot ovat lisääntyneet poissaolomme aikana ja meidät huomataan. Täpärästi onnistumme kuitenkin suorittamaan hypyn.

View
Ep VII: Fog of War, part 1

Kurkki kertoi, että Delana Qwikilla on jotain kapinaliitolle tärkeää lastia. Viimeinen kontakti häneen oli noin 10 päivää sitten, eikä Kurkki ole sen jälkeen kuullut hänestä. Hänet ja hänen aluksensa Tähtikäärme oli viimeksi nähty Nanth’rilla 20 päivää aiemmin.

Menimme tapaamaan Bivoa, Delanan ja Crakon entistä miehistön jäsentä, hänen omistamaansa Kantiini ja Kanikonttoriin. Kuulimme, että Delana oli tilannut kuusi selviytymispukua häneltä. Ne olivat saapuneet 16 päivää sitten Nanth’rille. Kysyimme myös Auganin, entisen miehistön pilotin, majapaikkaa. Kuulimme, että Augan oli käynyt kanittamassa tavaraa pari päivää aikaisemmin, ja majailee slummeissa Peliluolan kulmilla. Suuntasimme slummeihin etsimään häntä.

Löysimme Auganin pelaamasta avaruussimulaattoria aineissa. Iskimme häneen stimmiä ja saimme selkoa sen verran hänen puheistaan, että Delana oli kysynyt häneltä Afgan verhosta, ja miten siitä pääsee läpi. Delana oli lähettänyt viestin 4 päivää sitten holonetin kautta. Laitteen välitti joku kolmen arven jäsenestä (normaalia kuriiritoimintaa). Utelimme verhosta ja Augan kertoi sen olevan ohut pulsarin lähellä. Se olisi todennäköisin kohta mennä läpi. Kuulimme, että Delanalla oli sinisellä alueella kontakti nimeltä Tang Raue, joten menimme tapaamaan häntä.

Herra Raue otti meidät vastaan ylellisessä asunnossa. Hänellä oli ollut tapaaminen Delanan kanssa jokin aika sitten, mutta Delana ei ollut ilmestynyt. Delana oli udellut Jabba the Huttista ja Delanalla oli ilmeisesti jotain asiaa hänelle. Delana oli kysellyt myös Avdin-5:stä ja sen yhteydestä kansanvaelluksiin kloonisotien aikaan. Avdin-5:llä liikkui tarinoita sinisulkaisesta soturista, Aquendasta, joka piileskeli ja toipui vakavista vammoista siellä kloonisotien loppuvaiheilla. Tarinoiden mukaan hänellä oli miekka joka hohti valoa.

Koitimme tiedustella kontaktien kautta, onko Delanaa tai hänen nykyistä miehistöä (Wuf, Soncha ja Orfa) näkynyt, ja saimmekin jäljitettyä heitä jonkin matkaa. Pyysimme audienssia Kurkkin kanssa seuraavalle päivälle ja keskustelimme tilanteesta hänen kanssaan. Hän kertoi, että kapinaliitolla on todennäköisesti kontakteja Afgan verhon läheisillä tutkimusasemilla. Pyysimme, että hän toimittaisi meille skannauksia verhosta pulsarin lähistöltä. Pakkasimme aluksen pikaisesti, ja lähdimme matkaan verhoa kohti.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.