Pieniä suuria tekoja

Tapahtui viime kerralla...

Tiivistelmä Viimeisen Jedin Taistelusta

Ote Atenzion muistelmista

Paettuamme Imperiumilta saimme hätäiset käskyt toimittaa karboniittiin jäädytetty jedi Kapinaliiton turvasatamaan planeetalle, jonka nimeä ei turvallisuussyistä voi mainita. Sattuman kaupalla tämä planeetta oli sama, jossa Herra Whiten tytär piileskeli.
Planeetalla jedi sulatettiin. Paikallaolijoiden vaivoin piilotelluksi pettymykseksi säilöstä ei paljastunutkaan karismaattinen ja viisas munkki, täydellinen propagandasodan ase, vaan viimeisiään vetelevä, kyyninen soturivanhus Aqvenda.
Kuulustelussa ritari paljasti lähes yhtä alhaisen näkemyksen Jedi temppelistä kuin Imperiumilla. Jedimme oli ikäloppu tappaja, mutta parempaakaan meillä ei ollut.

Samalla kun Aqvenda toipui sulatuksesta ja White selvitti, voisiko tämä opettaa tytärtään, saimme uuden tehtävän: Kapinaliitto epäili, että asemalla on myyrä ja meidän tehtävämme olisi löytää hänet ennen kuin tieto jedistä vuotaa ja Imperiumin iskujoukot olisivat kimpussamme. Työ oli riipivää, sillä valtavalla asemalla lähes kuka tahansa olisi voinut olla vuodon takana. Mutta emme voineet kuin etsiä ja tehostaa työtämme, kun uutiset raportoivat Yavinin kuun tuhosta…
Yritimme parhaamme, mutta valitettavasti pääsimme myyrän jäljille liian myöhään.
Imperiumi oli saapunut. Voimalla.

Kapinaliiton valmistautuessa pikaiseen evakuointiin ja epätoivoiseen taisteluun, meidät käskettiin toimittamaan jediritari sekä hänen uusi suojattinsa turvaan. Kiireessä mukaamme tarttuivat myös pitkäikäiset vankimme, Thridd ja Skywalker.

Juuri kun luulimme ohittaneemme pahimmat taistelut, tunsimme kaikki pahan enteen – synkkä TIE-luokan hävittäjä oli kannoillamme. Olimme joutuneet Darth Vaderin huomion kohteeksi.
Oli turha yrittääkään taistella häntä vastaan, mutta yritimme parhaamme toimia hidasteina. Lopulta epätoivoinen riski toimi: iskimme hyperajoa, pidimme lujasti kiinni mistä pystyimme ja rukoilimme.
Temppu onnistui ja saimme kerralla karistettua Darth Vaderin ja varastettua hänen aluksensa. Imperiumin alukset pakotettiin suojaamaan soturiaan, minkä ansiosta Kapinaliitto ansaitsi erittäin täpärän ja kalliin torjuntavoiton.
Mutta selvisimme. Ja Kapinaliiton strateginen valttikortti selvisi.

Nimeämättömällä asemalla itse Leia Organa jakoi mitalimme. Osansa kunniasta saivat myös vankimme, jotka pakon edessä olivat auttaneet pakoamme ja siten tuominneet itsensä Imperiumin edessä.

Comments

MuadMouse Taleksi

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.