Atenzio

Kapinoiva chiss-komentaja

Description:

Atenzio (kokonimi Cia’tenzi’onerw) on keisarikunnalle omistautuneen Cia’onerwin sotilassuvun nuorin vesa ja musta lammas.

Atenzio on akatemian käynyt sotilas, minkä hän antaa näkyä käytöksessään. Sotatantereen ulkopuolella Atenzio käyttäytyy lähes aina kurinalaisesti ja Chisseille ominaisella pidättyväisyydellä ja taistelutilanteita hän kohtelee (ulkoisesti) pelinä tai urheiluna, jossa kaksi osapuolta ottavat mittaa toisistaan tiettyjen sääntöjen puitteissa.

Vuodet Kapinaliitossa ovat hioneet ja karaisseet Atenziosta turhan pöyhötyksen pois. Hän on yhä järjestelmällinen, muttei näytä sotilasarvoaan taistelun ulkopuolella – parempi, ettei vihollinen tiedä kuka on joukon johtaja.
35 vuotiaana hän on Chissien mittapuulla nuori, mutta laaja kenttäkokemus sekä vuodet sotakouluttajana ovat saaneet hänet käyttäytymään ikäistään vanhempana. Myös pönötys luo vaikutelmaa.

Merkittäviä henkilöitä:
Arestio (Cia’resti’onerw): Atenzion vanhempi veli. Sotilas Imperiumin asevoimissa. Tietää Atenzion loikkaamisesta kapinaliittoon, mutta pitää veljeensä yhä yhteyttä, eikä ole jostain syystä raportoinut asiaa eteenpäin.

Minaka Dakill: Järjestäytyneeseen rikollisuuteen vahvasti sekaantunut salakuljettaja ja luunsärkijä. Atenzion välillä-myös-romanttinen tuttava, jolla oli vahva vaikutus Atenzion päätökseen loikata kapinallisten puolelle.

Nazra Thridd: Atenzio on pyrkinyt seuraamaan “pakkovärvätyn” luutnantin uraa ja yrittänyt luoda jonkinlaista ystävyyttä.

Kuvan tekijä: philldwill
Lähde: http://philldwill.deviantart.com/art/Grand-Admiral-Thrawn-389349885

Bio:

Cian perhesuku on jo sukupolvien ajan palvellut Tasavallan ja Chissin Keisarikunnan välimaastossa. Perhe ylpeilee tuottamistaan sotasankareista ja suvun vesoja on perinteisesti kannustettu sotakouluun.
Imperiumin noustessa Ciat asettuivat luontaisesti Keisarin puolelle.

Atenzion alkutaival ei eronnut häntä edeltäneistä: hän seurasi veljeään, perheen esikoista, kadettikouluun ja menestyi hyväksyttävin arvosanoin.
Atenzion kolmannen sotilasharjoittelun aikana jokin kuitenkin sysäsi lupaavan nuorukaisen hänelle osoitetulta tieltä. Komennuksella Barsifanen planeetalla Atenzio katosi upseerijuhlien aikana ilmestyen parakille kolmantena päivänä sekavassa tilassa ja ilman vaatteita. Häntä rankaistiin protokollan mukaisesti virkapuvun hävittämisestä sekä aamukomennolta laistamisesta, mutta tapaus ei sinällään ollut epätavallinen eikä ainutlaatuinen. Harjoittelun jälkeen Atenzion opinnot jatkuivat enemmän tai vähemmän normaalisti.

Atenzio ei kertonut kenellekään, että humalan sijaan hän vietti karkulaispäivänsä vähemmän laillisessa seurassa, jossa hän altistui monelle poliittisesti hyvin epäkorrektille aatteelle. Eritoten planeetalla silloin viipynyt palkkionmetsästäjä/salakuljettaja Minaka Dakill teki nuorukaiseen suuren vaikutuksen, ja Atenzio suostuteltiin auttamaan ainakin yhdessä operaatiossa, jonka julkituleminen olisi vaarantanut hänen opintonsa.
Palattuaan ruotuun Atenzio ei juuri hiiskunut uusista harrastuksistaan, joihin lukeutui erinäisiin toisinajattelijoiden kerhoihin kuuluminen ja useampi kirjoitus Imperiumia kritisoiviin UG-julkaisuihin.
Atenzio tuskaili pitkään elämällä kaksoiselämää opintojensa ja perheensä sekä uusien ystäviensä välillä. Lopulta hän uskoutui tekemisistään veljelleen Arestiolle, joka kehotti Atenziota seuraamaan sydäntään ja hylkäämään ylimääräiset häiriötekijät elämästään.
Arestion suureksi hämmästykseksi Atenzio otti neuvosta vaarin, ja valmistuttuaan katosi matkalla loppukomennuskohteeseensa.

Atenzion tie erkani Mr Whiten ja Cracon kanssa pian hänen ylennyksensä jälkeen. Hän toimi joitakin vuosia Kapinaliiton iskujoukoissa, jossa hän sai tuloksia ja mainetta kummallisten riskien ottajana. Oli kuitenkin vain ajan kysymys ennen kuin Atenzion taktiikat epäonnistuivat katastrofaalisesti ja Atenzio piti henkensä juuri ja juuri.
Hän joutui jäämään sairastuvalle silloin, kun Kuolemantähti viimein tuhottiin, mikä kismittää häntä yhä.
Pian parannuttuaan Atenzio siirrettiin aktiivisesta palveluksesta sotilaskouluttajaksi, kun hänen osaamistaan tarvittiin enemmän värvättyjiä kouluttamassa kuin kentällä. Oppilaidensa kesken Atenzio tuli kuuluisaksi siitä, että hän sai kaikkein jännittävimmätkin taistelut kuulostamaan tylsiltä ja pitkäveteisiltä.
Sodan kääntyessä yhä enemmän Kapinaliittoa vastaan Atenzion siirtopyyntö takaisin kentälle lopulta hyväksyttiin.

Atenzio

Pieniä suuria tekoja MuadMouse Taleksi