Pieniä suuria tekoja

Kuohukeitaan turvallisuusselvitys

Ote Atenzion loppuraportista tehtävältä Rantaloma

Koska emme päässeet pakenemaan Mandalta ja koska Imperiumin verkko jatkoi kiristymistään, meidät määrättiin soluttautumaan lomahotelli Kuohukeitaalle ja selvittää sen potentiaali sotilastukikohtana. Toissijaiseksi tehtäväksi meitä käskettiin suojelemaan paikallista orjakauppiasta Irvi Axosta, Mandan vapauspuolueen ainoaa tukipilaria.

Ensisijainen tehtävämme oli naurettavan helppo toteuttaa. Epäilen, että joku Kapinaliiton upseeristosta piti tehtävää tapana “palkita” meidät aiempien tehtävien stressistä. Päätimme, että White on meistä kaikkein salonkikelpoisin, joten hän esittäisi nuorta aatelista ja me muut muodostaisimme hänen seurueensa. Iggy maalattiin vaaleanpunaiseksi protokolladroidiksi, Tinthiscuksesta tuli Whiten opettajaorja ja minä olin turvapäällikkö.

Tärkein alta pois: Kuohukeitaan strateginen arvo on ensisijaisesti sen arvokkaissa vieraissa. Sijainti on meren ympäröimä pilari, joten se on hyvin puolustettavissa maahyökkäykseltä. Se on kuitenkin syrjässä, joten strategisesti siitä ei olisi arvoa kuin salaisena alusvarikkona tai koulutuskeskuksena. Kuohukeidas on kevyesti suojattu. TIE-hävittäjä ei läpäise sen suojia ja suojat saattavat suojata kollateraaliselta vahingolta, mutta ne eivät kestä keskitettyä pommitusta. Lisäksi Kuohukeitaalla on keskimääräistä parempi laser- ja ohjusjärjestelmä, joka on kuitenkin suunniteltu torjumaan vain kevyitä hyökkäyksiä.
Järjestelmiä ylläpitää vain kaksi reaktoria, jotka toimivat täydessä kapasiteetissa. Niiden pysäyttäminen lamauttaisi koko laitoksen.
Kuohukeitaan vartijat ovat hyvin koulutettuja, mutta he eivät ole toimineet humalaista vierasta aktiivisemmissa tilanteissa pitkiin aikoihin. Yllätyshyökkäyksellä Kapinaliitto voisi valloittaa Kuohukeitaan alle päivässä. Ilmankin aika-arvio kasvaisi vain pariin päivään. Imperiumin valloitusaikataulu riippuisi puhtaasti resursseista, jotka he ovat valmiit antamaan operaatiolle.

Axoksen suojelua lähestyimme kolmelta kantilta: White ja Tinthiscus pyrkivät ystävystymään kauppiaan kanssa hyödyntämällä tämän tunnettua arvostusta taiteita kohtaan, Iggy skannasi hotellin tietokannan etsien epäilyttäviä vieraita ja minä lähdin seuraamaan mielestäni todennäköisintä tahoa, jonka haluaisi Axokselle pahaa: piraattikapteeni Trendan navigaattoria, jonka näimme Kuohukeitaan kanttiinissa. Trenda on tunnettu “sankarityyppi”, joka varmasti haluaisi surmata moraalittoman orjakauppiaan ajattelematta verityön suurempia vaikutuksia.
Yritykseni tutkia navigaattorin motiiveja kuitenkin tyssäsi hotellin henkilökunnan valppauteen. Onneksi nopea valhe ja Iggyn apu pelastivat minut miltään vastatoimilta. Iggy identifioi useita epäilyttäviä vieraita, mutta hänen tutkintansa ei tuottanut konkreettisia johtolankoja. White ja Tinthiscus menestyivät paremmin. He pääsivät Axoksen lähipiiriin ja, vaikka White vahingossa paljasti tälle erikoistaitonsa, heidän onnistui kääntää onnettomuus onneksi.
Tämän jälkeen Axos halusi pitää Whiten lähellään ja nimellisesti myös hyväksyi Kapinaliiton avun. Saimme siirtää operatiivisen keskuksemme Axoksen tiloihin, jolloin hän oli turvattu hyökkäykseltä.

Comments

MuadMouse Taleksi

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.